tisdag 11 september 2012

På väg mot Brasilien

Sveriges match ikväll mot Kazakstan kan knappast karakteriseras som något annat än ett sömnpiller. Zlatan var anonym. Elmander var uppenbart ur form och dessutom irriterad. Wernbloom var nog inte ens på plan. Och Seb kom in med två vänsterfötter i första halvlek (han var dock bättre i andra). Detta var inte en stor landskamp. Men å andra sidan, sansade bedömare pratade om en svensk seger med 3-0 eller möjligtvis 4-0 innan avspark. Det blev 2-0. Lite sämre, men samtidigt resultatmässigt inte någon katastrof. Egentligen ska ett toppresterande svenskt lag göra 7-0 mot ett lag som Kazakstan. Nu blev resultatet ok. Varken mer eller mindre. Men det köper vi en kväll som denna.

Äntligen fick Rasmus göra mål och på sitt sätt avgöra matchen. Dessutom ett tekniskt avancerat nummer att sätta en volley med fel fot.

Spelmässigt var det uselt, uselt, uselt. Men ibland händer sådant. Trots allt är det inte länge sedan vi slog Frankrike i EM, så vi ska inte dra för stora slutsatser av detta.

Fler lag var illa ute ikväll. England kvitterade på slutet hemma mot Ukraina, Spanien var nära att gå mållösa mot Georgien. Portugal hade länge 0-0 mot Azerbadzjan och Skottland fick bara oavgjort hemma mot Makedonien. Ibland blir det sämre än man tänkt, och om så är fallet så är en 2-0 seger ett riktigt bra resultat trots allt.

Rasmus gjorde en helt ok insats, och som sagt dessutom ett mål, så han är knappast längre ifrån den lediga platsen vid sidan om Kim på det centrala mittfältet (och, ja, Kim är helt given och en av landets bästa spelare). Idag ser jag Kim/Ras som vårt förstaval. Personligen ser jag Anders som trea, snarare än Wernbloom. I den frågan håller jag med Rydström. Pontus är en habil spelare, men knappast en startman i ett svenskt landslag.

Mattias Johansson gjorde en riktigt bra insats i U21-segern igår och efter hans tid i frysboxen vill jag mena att han måste ligga bra till för att vara Lustigs främsta backup i A-landslaget. Han är bättre än Demir, som var skadad inför gårdagens match. Kul att se två KFF-are göra bra insatser i den gul-blå tröjan. Dessutom har vi givetvis Måns och Melker i de yngre lagen (och ytterligare ett par i de ännu yngre lagen) och så Ludde på väg in i U21-elvan. Viktor Elm borde dessutom enligt min mening gå före t ex Holmen i en A-lagstrupp, men rimligtvis är han inte längre en ung och lovande talang och kanske ska t ex Ekdal eller Hiljemark gå före trots att jag fortfarande vill mena att Viktor är bättre. Men Lex Anders Svensson säger att det inte finns någon poäng för äldre spelare att slåss om en plats som trea/fyra på sin position. Så Viktor får nog snarare satsa på klubblaget framöver. Tyvärr....

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar