fredag 10 augusti 2012

Finalklart i handbollen

Fjärde gången gillt kanske? Efter finalerna i Barcelona, Atlanta och Sydney får Sverige en ny chans i London 2012. Helt enormt fantastiskt. OS största sport för mig personligen och Sverige är i final. Stort!

Mattias Andersson gjorde en bra match, men jag är övertygad om att Sjöstrand startar i finalen. Han är trots allt numret större. Trots att Andersson blev en av de viktigaste matchhjältarna.

Om Sverige vinner finalen kan man redan boka bragdguldet, Jerringpriset, Viktoriastipendiet och Nobels fredspris. Ingen kan konkurrera. Å andra sidan sade vi samma sak 1990 när vi vann ett första VM efter decennier långt ifrån världstoppen. Men i stället valde SVD att ge bragdguldet till Stefan Edberg. Världsetta förvisso, men han hade haft många år på toppen redan och gjorde på så sätt inte någon bragd just 1990. Jag skulle älska att se ett nytt Wassberg-exempel, att laget 2012 skulle vägra ta emot bragdguldet eftersom de tycker att handbollen skulle fått det 1990.

Men, vi har en match kvar. Den största match som finns inom handbollen, en OS-final. Oavsett om det blir Kroatien eller Frankrike så blir vi gigantiska underhundar. Det verkar ju passa detta laget, så vi ser fram emot finalen på söndag kl 16.00.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar