lördag 12 maj 2012

Inför eftermiddagens "derby"

Så länge Öster håller till i Superettan så är matcherna mot Mjällby det närmaste vi kan komma ett derby i sydost. Tror att Växjölaget har goda möjligheter att ta sig upp till nästa säsong, men i år får vi hålla till godo med detta derbyt, som ju faktiskt är en av de största matcherna under säsongen.

Enligt Mjällbys SvenskaFans-sida verkar det bli en hel del bortafans på plats på GFA. Förra årets match, mitt i sommaren och mitt semesterbesök i Kalmar, bjöd på 11.000 åskådare och en fantastisk inramning. Synd bara att detta mitt första besök på GFA slutade med torsk och 0-3. Marcel Sacramento var bäste KFF:are i den matchen i en defensiv mittfältsroll. Tyvärr fick han inte möjlighet att visa upp de kvaliteterna fler gånger och lämnade KFF efter säsongen.

Skadeläget ser ut ungefär som senast, med Paulus och Tobinho fortfarande borta. Själv skulle jag gärna se Nenad och Thorbjörnsson tillsammans, även om Ludvig gjort det bra. Mot slutet av matchen mot ÖSK kändes det ibland lite panikartat och kanske man behöver rutin i de bakre regionerna just nu.

Är lite orolig inför dagens match. Detta är två lag som har blandat och gett en del hittills, men också två lag som verkar ha en svagt positiv trend just nu. Har varit ganska imponerad av Mjällbys spel på sistone och nu verkar dessutom Bagarn vara på väg tillbaka. Tippar 1-1 efter mål av Mendes och Erton.

I en helt annan fotbollsvärld har Klubben börjat säsongen med fyra raka segrar och 9-0 i målskillnad i elitfyran. Kan detta vara året då marschen tillbaka börjar?

Även IFK Kalmar har börjat säsongen lovande med tre segrar på fyra matcher och en andraplats i söderettan. Får erkänna att jag inte har koll på lagets slagkraft eller hur tuff konkurrensen i serien är, men med tanke på hur Vittsjö klarat sig hittills i allsvenskan kanske steget är mindre än man skulle kunna tro.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar