måndag 7 maj 2012

Ett brasselöst KFF går för seger ikväll

ÖSK borta ikväll. En match som vanligtvis är riktigt klurig, och kan säkert bli så även idag. Men ÖSK har börjat årets allsvenska sensationellt svagt och börjar se ut som ett lag som får slåss för sin överlevnad. Nu har visserligen inte KFF heller börjat särskilt starkt och kvällens match är oerhört betydelsefull för båda lagen, men det känns efter att skadehelvetet förbättrats som att KFFs trend pekar snett uppåt trots allt.

Nenads debut senast lovade riktigt gott. Nu är Paulus skadad så jag utgår från att han får starta tillsammans med Torbjörnsson i mittförsvaret.

Enligt dagens Barometern har Mendes gått och blivit svensk medborgare. Vet inte hur det ser ut nuförtiden med dubbla medborgarskap, men detta kan innebära att KFF för första gången sedan Johny Erlandssons dagar (lätt överdrivet) spelar utan brassar i truppen. Intressant, med tanke på att KFF varit den klubb som symboliserat den explosion av brasilianska spelare i allsvenskan som vi sett de senaste tio åren. Nu har förvisso etnicitet och nationalitet ett väldigt liten betydelse i dagens globala fotbollsvärld, oavsett vad de cirka 6% som röstade brunt i senaste riksdagsvalet tycker. Och dessutom förändras väldigt lite av att Migrationsdomstolen fattar ett visst beslut. Mendes är en spelare som jag uppskattar mer och mer med åren, och som har kommit att bli en viktig bit i Nannes lagpussel. Mycket mer lagspelare idag än vad jag uppfattade honom som tidigare.

Mitt tips ikväll är att KFF vinner med 3-1. Målskyttar: Dauda, Mendes och Erik.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar