fredag 13 april 2012

En logisk förlust

Stryk med 2-0 mot Malmö och i ärlighetens namn så var KFF aldrig riktigt nära. Vi roade oss med att diskutera spelarnas individuella kvaliteter och kom fram till att varje MFF-spelare är bättre än sin KFF-motsvarighet. Så om man skulle ta ut en elva av de 22 spelare som startade matchen så skulle laget troligtvis bestå av elva MFF-spelare. Vi kom dock fram till att Berisha och Arajuuri skulle spela jämt mot sina respektive motståndare och kanske, kanske ta en plats. Men individuellt sett är MFF överlägset. Mest tydligt blir det på yttrarna. Jag är en stor fan av Hamad som jag tror snart har en plats i ett svenskt landslag. Även Durmaz, som dock tyvärr är lite för dum i huvudet ibland, håller riktigt hög kvalitet och detta är knappast KFFs starkaste lagdel.

Om MFF fortsätter så här så kommer Lennart Johanssons pokal hamna i Malmö i höst. Detta är ett riktigt bra lag som knappast har några övermän i allsvenskan 2012. Detta sagt trots att Häcken och Åtvidaberg startat väldigt imponerande.

Kul att unge Melker Hallberg fick speltid. Han var väldigt anonym dock och verkade ha väldigt mycket respekt för sina mer rutinerade motståndare på högerkanten, men förhoppningsvis är detta starten på en spännande karriär. Själv hade jag dock snarare valt Måns Söderkvist som ju hade ett bra inhopp senast.

Rydström byttes ut. Om det inte är en skada så är det väldigt märkligt. Orsaken framgick inte under Canal+ sändning. Märkligt dock att han inte gav ifrån sig bindeln (såg inte om det åtgärdades senare). Vet inte om Erik eller Thorbjörnsson skulle ha haft den. Själv tror jag att Erik är en framtida fanbärare och Rydströms arvtagare. Givetvis under förutsättning att han inte lockas av ett erbjudande från typ Danmark, Norge eller Holland.

Stor kalabalik kring en potentiell straffsituation och detta visar på svårigheterna i bedömningarna. Inte ens filmupptagningarna gav ett entydigt svar. Jag tror trots allt att det inte är straff, så domaren gjorde nog rätt till slut. Däremot borde det varit straff i första när Ludvig fick bollen på armen i straffområdet.

Såg inte bra ut att Sebastian tog sig åt axeln mot slutet. Vi orkar inte med fler skador och dessutom lär Ludvigs namn läggas till skadelistan.

Nu är det en mini-kris i KFF, även om förluster mot AIK och MFF aldrig kan vara totalt oacceptabla. Och nu väntar allsvenskans kanske bästa lag hittills, Häcken hemma på måndag. Kan bli ännu en riktigt svår drabbning.

I en helt annan liga har Marcus Rosenberg återigen gjort mål för sitt Werder Bremen. Jag tror att han kan hota om en plats i en svensk EM-trupp, även om Ibra, Toivonen, Elmander, Hysen och Guidetti är den anfallsuppställningen som ligger närmast till hands just nu.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar