tisdag 28 februari 2012

Tack för allt Maestro!!

Vill inte måla den lede fan på väggen, men allt tyder på att Daniel Majstronovic har spelat sin sista landskamp. Dagens ledbands- och korsbandsskada innebär att han missar EM och kommer att vara tillbaka i speldugligt skick framåt hösten som bäst. Och då tror jag att Hamrén kommer att matcha in nästa generation mittbackar i landslaget.

Maestro kom in i landslaget ganska sent i karriären och har fortfarande inte gjort en stor turnering som startspelare. Men han har tillsammans med Mellberg och Anders Svensson spelat en avgörande roll i Hamréns nya landslag. De har utgjort en stabil stomme och gett Hamrén möjligheter att matcha in nya spelare som Ras, Seb, Lustig, Wernbloom, Martin Olsson, Toivonen, m fl under de senaste två säsongerna. Men nu är Maestro rimligtvis borta från landslagsdiskussionen och han förtjänar ett stort tack för en god insats.

Vi har varit i denna situationen förr, när Janne Eriksson tvingades lämna in inför VM 1994 och när Patrik Andersson skadades inför 2002. Vi vet att deras ersättare (Björklund respektive Jakobsson) klarade det riktigt bra, så detta behöver inte betyda en katastrof för Sveriges chanser i Kiev.

Med Maestro borta och Lustig skadad/petad i klubblaget tror jag att Jonas Olsson får ta den centrala rollen och Granqvist en ytterbacksplats imorgon mot Kroatien. Men till EM vill jag ha en formstark Lustig till höger och Granen i mitten. Min startelva, som det ser ut nu, till premiären mot Ukraina är därför:

Isak
Lustig-Mellberg-Granen-M.Olsson
Ras-Kim
Chippen-Elmander-Seb
Ibra

Främsta utmanare är inte oväntat Svensson i en central mittfältsroll och Toivonen i rollen som tia. Guidetti är just nu främst ett alternativ som inhoppare, men om han fortsätter säsongen på samma sätt som hittills kommer han säkert att ha en central roll i EM-truppen, på ett eller annat sätt.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar