onsdag 1 juni 2011

Förbundet har fastnat i vinkelvolten

KFF vidare i cupen. 2-0 borta mot Snoka är varken mer eller mindre än man kunde förvänta sig. Men starkt att just nu gå bra på alla fronter och KFF blir att räkna med i år. Helt klart.

Svenska fotbollsförbundet har däremot fastnat i vinkelvolten just nu (ni känner säkert till Flemming Fartlands berömda eskapader i ringarna i Galenskaparnas Himla Många Program från åttiotalet). Nu verkar man känna sig tvungna att utdöma böter för allt, för att inte framstå som att något lag förfördelas. Jag köper att man straffar lag vars supportrar kastar smällare eller attackerar motståndarmålvakter. Detta har inte på fotbollsplanen att göra och det är något klubbarna måste arbeta med. Däremot kan de inte göra någonting för att förhindra att publiken skriker okvädningsord mot domare eller motståndare. Att utdöma böter för detta, inte för individen utan för klubben, är fullständig idioti och helt plötsligt är klubbarna inte längre ansvariga för sitt eget handlande (eller brist på detsamma) utan ett närmast oinskränkt ansvar för vad andra individer gör. Utan några möjligheter att påverka detta. Smällare och bengaler kan man trots allt stoppa vid insläppet. Planinvasioner kan stoppas med fler vakter. Men okvädningsord??? Jag förstår inte vad klubbarna skulle kunna göra för att stoppa detta. Och nu utgår jag från att alla lag anmäls i alla matcher från och med nu. Om det är denna nivån vi lägger det på så ska alla lag åka dit varje gång. Ska bli spännande att se hur förbundet tar sig ur den här vinkelvolten.

För övrigt lika korkat som FA som stängde av Rooney för ett F*CK tidigare i år. Skulle bli ganska tomt på planerna om denna linjen fullföljdes. Istället valde man att vara inkonsekventa eftersom han sade det in i en TV-kamera. Idioti som sagt var.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar