fredag 10 juli 2009

Djurgården hemma innebär ljuva minnen

Imorgon är det återigen dags för match i allsvenskan. Djurgården hemma. Vi minns alla matchen förra året. En match där KFF på allvar visade att KFF årgång 2008 är ett av det bästa lagen svensk fotboll sett sedan Isak, Kim och Elmander lekte hem guldet för Djurgården i början av 2000-talet. Det var också matchen då Rajalakso (för övrigt landslagsaktuell enligt vissa pinsamma journalister) fick rött kort efter en vansinnestackling på Rasmus. Kortet var solklart då tacklingen var av den typen som kan vara karriärsdödande (minns Eduardo) och självklart skulle kunna ge en duktig avstängning. Istället fick han avstängningen för att han betedde sig som en barnunge och slog igen en dörr jättejättehårt, vilket var oerhört tramsigt. Dock synd om grabben som gjorde en bra säsong men av någon outgrundlig anledning höjdes till skyar där han ännu inte hör hemma. Nu har han enligt uppgifter gjort bra ifrån sig i en något mer offensiv roll i år och han blir säkert någon att se upp med för Lantz och kollegorna imorgon.

Djurgården har dessutom Mattias Jonsson tillbaka i laget. En hjälte. Han gjorde aldrig en dålig landskamp. Jag var dessutom på plats i Porto, på Boavistas hemmaplan, när han gjorde due-due mot Italien 2004. Detta ger honom för evigt en plats i fotbollshistorien. Detta blir något att bita i för KFFs försvar.

Gissar att Tobbe är tillbaka så Lennartsson får nog nöta bänk. Skönt att ha ett offensivt vapen på fasta, men samtidigt vore det spännande att se Petter få fler chanser. Han är för lovande för att slarvas bort i unga år.

Läste att Ricardo är hemma igen för några veckor. Någon som tror att han ens kommer att få plats i en trupp? Svante, sälj!

På något sätt börjar det långsamt kännas som om något är på gång i KFF. Man är "bara" sju poäng efter med 17 omgångar kvar. Om Rasmus stannar kan hösten bli riktigt spännande för KFF. Det vi såg senast, speciellt i andra, var som en påminnelse om 2008.

Ikväll blev det förresten några glas hemburet Vino Nobile di Montepulciano. Lika bra som där nere förra veckan. Längtar efter nästa semester redan.

Mitt tips inför morgondagen: 3-1. Mål av Rasmus, David och Mendes. Och så Jonson såklart.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar