söndag 31 maj 2009

Så vinner man en skytteliga

Först vill jag säga att Ibra inte är en riktig målskytt. Han är inte en killer i boxen, han har inte ett tillräckligt bra skott (det är hårt, men alldeles för okontrollerat många gånger), han är för sin längd inte speciellt bra på huvudet. Men ändå vinner han skytteligan i Serie A. Detta också trots att bara två mål kom på straff. Det är oerhört imponerande.

Hur avgör man då en skytteliga, om man är Ibra och inte en riktig målskytt? Jo, man klackar naturligtvis in det avgörande målet. En värdig avslutning på en makalös säsong som italiensk fotboll inte sett på många år. Sällan eller aldrig har en spelare dominerat en liga på det sätt Ibra gjort i år.

Matchen idag då? Nja, han gjorde visserligen två mål, men i övrigt var det inte en av hans bästa insatser. Det ser aldrig snyggt ut när en spelare inte har något annat än den egna målproduktionen i huvudet. Idag var det säkert sanktionerat, men totalbetyget blir idag trots två mål bara godkänt.

Ibra är Sveriges första italienska skyttekung sedan Gunnar Nordahl. Det stärker bilden av honom som en av våra två-tre största genom tiderna.

Nu snart dags för KFF-HIF, en match jag har förhoppningar att kunna se för en gångs skull.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar