måndag 11 maj 2009

Fullt fokus på fotbollen igen

Hockey-VM är över, med klart godkänt svenskt resultat, så nu lägger vi den sporten åt sidan fram till OS.

Idag är en helgdag i Moskva, eftersom den nionde maj är det ryska firandet av andra världskrigets slut. I år inföll den nionde på en lördag vilket i det här landet innebär att man får en extra ledighet på i det här fallet måndagen efter. Hänger ni med? I vilket fall som helst behagligt att ha en ledig dag, helt tom på innehåll.

Trelleborg hemma ikväll. Ser fram emot matchen med viss förhoppning och tror att vi ser början av en bra svit för KFF. Enligt uppgift är alla krya och en helt ordinarie trupp är uttagen. Ska bli spännande att se om man kan fortsätta spela med hög press och få igång passningsspelet. Om så sker kan även årets KFF bli riktigt bra. Vi verkar vara tillbaka där vi var för några år sedan där topplagen inte är tillräckligt bra för att undvika minor mot bottenlagen. Kalmars, och i viss mån Elfsborgs, säsong förra året var ett lysande undantag. Detta innebär därför att inget lag verkar rycka så avståndet upp är inte så långt trots den knackiga starten.

Noterar för övrigt att både Smylie (förvisso skadad), Thorbjörnsson, Assis och Leandro står utanför truppen. Att kalla årets värvningar för fiaskobetonade vore inte att överdriva. Tobias Eriksson är väl den enda som har lyckats, och om man vill vara snäll kan man också ge Mendes knappt godkänt. Han är med i truppen, kommer att få starta från och till, och kommer säkert att peta in några kassar under året. Men totalbetyget för insatsen under silly season måste vara klart underkänt.

Tråkigt för övrigt för Nouri som kommer lite på mellanhand här nu. Tobinhos inträde i startelvan förflyttade Nouri till bänken senast och det är en klar risk att han blir kvar där. Nu är detta visserligen inte dramatiskt, säsongen är lång och fler än fyra backar kommer få rejält med speltid, men vad hände med denna friska fläkt som kom in under fjolårssäsongen? Själv hade jag dock spelat Nouri och Tobinho på var sin kant och tyvärr fått flytta på 'Kalmars Magnus Erlingmark', Stefan Larsson.

Mitt tips till ikväll: 3-1 efter mål av Rasmus, David och Mendes

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar