söndag 19 april 2009

Tillbaka efter en minisemester

Lite vårkänsla i Stockholm de senaste dagarna. Fredagseftermiddagen bjöd på dryga 25 grader i solen på en terass, och med en kall i handen började det kännas som om permafrosten var på väg att släppa och att det finns hopp om 2009 också.

Tillbaka "hemma" i Moskva nu och har kunnat konstatera att Allsvenskan kommit igång men att den inte ännu satt sig riktigt. Häckens 4-1 mot Blåvitt är ett resultat som bara inte går att förklara. Hur man än försöker blir det fel, men man kan i alla fall konstatera att IFK och Elfsborg ännu inte har visat att favoritskapet är motiverat. Samtidigt har AIK, Malmö och HIF presterat något bättre än förväntat. Och så har vi då KFF som ser väldigt svaga ut hittills. Resultaten är inte katastrofala, krysset borta i Borås är ett litet plus mot förra året då det blev stryk där och Gefle borta är heller ingen match som alla de förväntade topplagen kommer att vinna. Det stora problemet är spelet, eller bristen på detsamma. Visst anade man att tappet av Viktor skulle betyda mycket, men aldrig att det skulle bli så här tydligt. Jag ser KFF som ett mittenlag snarare än ett topplag just nu, men hoppas fortfarande givetvis att de ska bevisa att jag har fel.

Dagens match mot HBK känns vidöppen, men jag både tror och hoppas på tre pinnar. Jag gissar 2-1 efter mål av Rasmus och Mendes. Återkommer kanske framåt kvällen med fler kommentarer.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar